öğretmen performans denetimi



Öğretmen performans denetimi nedir nasıl olacak kimler yapacak eğitim ve öğretimde performans denetimi yapılabilirmi öğretmenin performansı hangi kriterlere göre kimler tarafından ölçülecek eğitimde çıktı öğrenci olduğuna göre öğrencinin durumuna göre performans nasıl değerlendirilir.MEB de yapılacak performans denetimi biraz muammadır


Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER öğretmenler için her yıl yeterlilik değerlendirmesi yapılacağını performans denetiminin hayata geçirileceğinden bahsetti.performans Yönetim Sistemi taslak halindedir : Bu taslağa göre öğrenci ve velilerin değerlendirmesi alınacak bu durum  görevde yükselmeyi yakından etkileyecektir.


ürünsel işlevsel sektörlerde performans denetimi iyi sonuç verebilir. Örneğin SGK da emeklilik bağlanma süresinin azaltılması verilen bir dilekçenin işleme konulması ve sonuçlandırılması açısından performans denetimi uygundur. Öğrencinin zeka durumu okulun fiziki durumu olanakları nasıl sabit kabul edilecek. Öğrencinin maddi durumu özel ders alma şehirdeki sahip oldukları öğrencinin başarısını artıran etmenlerdir. Mesela bir çiftcinin ürettiği ürünlerle performans denetimi yaparken Antalya ilindeki çiftci ile erzurumdaki çiftciyi karşılaştıramazsınız. sayısal karşılaştırmada yapamazsınız. 11 adet ceviz üreteni  10 karpuz üretenden ayıramazsınız.Antalyadaki karpuz üreticilerini karşılaştırabilirsiniz.Eğitimde Standart ve objektif ölçüler koymak oldukca zordur.


veli ve öğrencilerin memnuniyeti ölçülecek . Öyle durumlar vardırki öğretmenin öğrenciye verdiği bilgiler ağır gelebilir. Bu durumda memnuniyet düşerse performansda düşecekmi .Veli ve öğrencinin aile yapısı çevresi gelir durumu velinin eğitimi bunlar memnuniyeti sürekli değiştirebilen etkenlerdir.


Öte yandan mevcut denetim sistemleri bu çağda ve gelecekte ve bu teknolojide artık eskimiştir. Yeni arayışlar içinde olmak son derece doğrudur.memnuniyet ve başarı ölçülürken salt verilerle hareket etmemek gerekir.


calismadunyasi.com alıntılarınızda telif yasaları gereği sayfaya link vermelisiniz


 

1 yorum:

  1. bu ne ya kardeş neden bu yazı ilk sıra da geliyor... sizin eğitimci bir danışmanınız mı var yoksa

    YanıtlaSil