evde bakım parası ne kadar



evde bakım parası asgari ücret netine bağlanmıştır. 2012 yılı ocak haziran dönemi evde bakım parası   634,65  TL  temmuz aralık 2012 evde bakım parası 673,30  TL dir. Dikkat ederseniz bu miktarlar asgari ücretin asgari geçim indirimi öncesi ele geçen miktarlarıdır .

Evde bakım parası almak için kendisi veya bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısının geliri bu kişi sayısına bölünür .Kişi başına düşen gelir net  asgari ücretin 2/3 ünden fazla olmamalıdır. Kişi başına düşen gelir 01.01.2012 den sonra  423.10 TL  01.07.2012 tarihinden sonra ise  448,87   TL den fazla olmamalıdır.Bu hesaplamada asgari ücretin agi öncesi netine göre hesaplanmıştır.

Evde bakım parası için ağır özürlü sağlık kurulu raporu alınması gerekmektedir.

Cuma beyin bir yorumu ve yazısı geldi bunu yazıya eklemek istedim. Aynen şöyle diyor.

özürlü bakım 5579 nolu kanunda her ne ad adı atında olursa olsun özürlünün gelirine bakın diyor. fakat “Bakıma Muhtaç Özürlülerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik” ise kendisine bakamayacak kadar zor durumda olan özürlünün nerdeyse ailesenin tamamın gelirine bakılacak diyor.Aanayasamızın 124 maddesi yönetmelikler kanuna aykırı olamaz diyor bu bağlamda bu haksız uygulama için herhengi bir emsal teşkil edecek mahkeme kararı varmı.veya bu konu hakkında danıştaya dava acıldımı bilgi verirseniz sevirim teşekürler.
Cuma bey haklısınız yönetmelikler kanuna aykırı olamaz

2828 sayılı kanunun ilgili ek 7.maddesi  aşağıdadır.

adım adım inceleyelim

kimler :bakıma muhtaç özürlüler

neye göre: kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olduğu birey sayısına göre

buradan gelirine bakılacak kişi  özürlünün kendisi veya bakmakla yükümlü olduğu birey sayısı anlaşılıyor.

Kanun koyucu hane halkını kendisine bakan kişiyi eklememiş .Dava açılıp açılmadığı konusunda bir bilgimiz yok

 

Ek Madde 7- (Ek: 1/7/2005-5378/30 md.; Değişik: 1/2/2007- 5579/2 md.)

             Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamı esas alınmak suretiyle; kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olduğu birey sayısına göre kendilerine düşen ortalama aylık gelir tutarı bir aylık net asgarî ücret tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma muhtaç özürlülere, resmî veya özel bakım merkezlerinde ya da ikametgâhlarında bakım hizmeti verilmesi sağlanır.

Bakıma muhtaç özürlülere sunulacak bakım hizmetlerinin kapsamına, bakım hizmetinden yararlanabileceklerin başvuru şekline ve bu hizmetleri verecek olan gerçek ve tüzel kişilerin izin, çalışma, denetim, ücretlendirme ile bakım hizmeti karşılığı yapılacak ödemelere ilişkin usûl ve esaslar; Kurumun koordinatörlüğünde, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Özürlüler İdaresi Başkanlığınca müştereken çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.

Bakıma muhtaç özürlülere sunulacak bakım hizmetinin karşılığı olarak belirlenecek kişi başına aylık bakım ücreti tutarı, iki aylık net asgarî ücretten fazla olamaz.

Bakıma muhtaç özürlülerden Kurumca ve diğer resmî kurumlarca bakılanlar dışında kalanlara ilişkin bakım ücreti, bu amaçla Kurum bütçesine konulacak ödeneklerden karşılanır.

Bakıma muhtaç özürlülere, ücretleri Kurum bütçesinden karşılanmak suretiyle sağlanacak bakım hizmetleri 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine tâbi olmaksızın temin edilir.

buda yönetmeliğin 2.maddesi

MADDE 2 – (Değişik:RG-23/10/2007-26679)

(1) Bu Yönetmelik, her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamı esas alınmak suretiyle; kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olduğu birey sayısına göre kendilerine düşen ortalama aylık gelir tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma muhtaç özürlüleri, bu özürlülere verilecek bakım hizmetlerini, hizmetlerin ücretlendirilmesini ve ücretlerin ödenmesini kapsar

Bakıma Muhtaç Özürlülerin Tesbiti Ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik  2012 için buraya bakınız

Sosyal Hizmetler Kanunu  2012 için buraya gidiniz

216 yorum:

  1. Evde bakım parası neden ekim ayında ödenmedi acaba biliyor musunuz?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. ıyı gunler benım 86 yasında annanem var ona bakıyorum evde bakım ucretı almak ıstıyorum fakat saglık raporu alırken kendı yemek yıyorsa ve tuvalete gıdebılıyorsa boyle durumlarda saglık rapora verılmıyormus dogrumu?yanlı yası 86 bız yemek pısırıp onune verırsek yıyıyor ben yıkıyorum dısarı bızım destegımızle cıkıyor ıkı kez kalcasını kırdı cok hassas yanı evde tek kalamıyor duser dıye korkuyoruz psıkolojısıde bozuk ılac kullanıyor ayrıyetten dıyabet ve tansıyon hastasıda yanı bız olmadan hıc bır ısını yapamıyor ben yaslı bakım parası alamazmıyım bır tanıdıktan duydum heyete gıren doktor soylemıs bız ılk yemek yıyebılıyormu ve tuvelete gıdıyorsa vermıyoruz dıye bu konuda bana bır acıklama yaparsanız cok memnun olurum bende ona gore işlemlerı yapıcam olmuyorsa kesın ugrasmıyım dıye dusunuyorum sımdıden tesekkrler...

    mutlaka başvuru yapın

    YanıtlaSil
  3. iyi günler benim dogustan bir gözü mikroftalmi olan yani görmeyen bir engelli bebeğim var suanda 2.5 aylık.eşim inşaat işçisi sigortamız var fakat kiracıyım ve eşimin maaşı yetersi kalıyor.bakım parası aşabilirmiyiz?

    bu gibi durumlarda sizin nezdinizde herkese cevap vereyim sakın internetten sorular sormayın.Mutlaka başvuru yapın .Red gelirse kurum red etsin.Yanlış bilgilendirmeler sonucu bir çok kişi hak kaybına uğruyor

    YanıtlaSil
  4. Merhaba bizim bir annemiz var yemeğini yiyebiliyor yürüyemiyor ihtiyar oğlu emekli biz bu annemize bakım parası alabilir miyiz ?
    Başvuru yapınız alabilirsiniz

    YanıtlaSil
  5. merhaba benım babaannem için baglanmış bır yaslı bakım maaşı varmı yanı ona bakan ve maaşını alan bırı varmı bunu nasıl ogrenebılırım yardım edersenız cok memnun olurum

    YanıtlaSil
  6. meraba 14 yaşında cp engelli 100/80 özürlü raporlu kızımın velayeti babasında fakat ben bakıyorum eşim 700 lira maaşla çalışıyor ben bakım parası alabilirmiyim bu konuda ne yapabilirim teşekkürler

    siz alabilirsiniz.Kim bakıyorsa o alır

    YanıtlaSil
  7. merhaba benim 2 tane özürlü çocuğum var.9ve 10 yaşında.ben maaşa başvurdum fakat aylık 219 tl maaş bağladılar.toplamda 3 ayda 1300 tl yapıyor.ben çalışırsam bu maaş kesilecekmiş.ama zaten ilaç masrafları aylık 100 tl yüzdesi v.s. tutuyor.ben çalışsam ayda700 tl alıyom .yinede yetmiyor.benim sigortalı çalışmamam gerekiyormuş.bu nasıl olacak hiç çalışmasam geçinemiyom.acaba kaçakmı çalışmam gerekiyo.bana bu konuda yardımcı olurmusunuz.teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  8. İyi günler babam felç geçirdi bir tarafı kısmen tutmuyordu 2. kez geçirdiğinde ise giline geldi ve tamamen yatağa bağlı olarak hayatını idame ettirmekte evde annem ve babam yaşamakta ama annemde yaşından dolayı kendi başına bakacak durumu yok oturdukları ev kiralık kendi evi değil ama normalde babam emekli ve 740 tl emekli aylığı almaktadır. bu durumda evde bakım parası alınır mı alınırsa ne kadar alınabilir.

    YanıtlaSil
  9. %95 ağır özürlüyüm. bir çocuğum var. 12 yaşında. eşimden ayrıyım. evde bakım maaşı alabilirmiyim. 2022 maaşı almıyorum. hiçbir gelirim yok. bakım maaşını bakıcımı alır , banada verirlermi ?
    verirlerse ne kadar alabilirim? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.......

    YanıtlaSil
  10. kadir seçer12 Ocak 2012 01:35

    10 yaşında kızım var. yüzde 36 engelli raporu var, hiç bir sosyal güvencem yok. Eşim bakım parası alabilir mi? Bilgilendirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  11. babaannemiz yatalak hasta çocuklarından biri evde bakım ücreti almak için başvurmuş ama babaanne başka bir oğlu ile oturuyor.biz bakım ücreti alıp almadığını nasıl öğrenebiliriz.
    İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne dilekçe ile başvurunuz.

    YanıtlaSil
  12. evde bakım ucretındekı bu para sınırları devam edecekmı yoksa, gelir hesabı kaldırılacakmıs ne zaman acaba cevaplarsanız memnun olurum.

    YanıtlaSil
  13. Ürküş MUTLU23 Ocak 2012 07:43

    Kayınpeder 84 yaşında kanser tedavisi görüyor şu anda yataktan kalkamıyor yani kendi tuvalet ihtiyacını göremiyor. Kendisi SSK dan emekli maaş alıyor. Bende çalışıyorum bu durumda kızım dedesine bakıyor.Bakım ücreti alabilir mi? kızım çalışmıyor Bilgi verirseniz memnun olurum
    Başvuru yapınız alabilir

    YanıtlaSil
  14. benim 87 yaşında annemiz var kalp hastası ve tansiyon şeker hastalıgı var elleri pekte tutmuyor onun için yaşlı parası alabilirmiyiz ?
    başvuru yapınız.

    YanıtlaSil
  15. iyi günler evde annemle yaşıyorum babamdan maaş alıyoruz 800 tl annem e bakım parası alabilirmiyim
    geliri evdeki kişi sayısına bölün 423.10 TL den az ise annenizin saktlık durumuna göre yararlanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  16. evde bakım parası alıp iki çocuk annesi kocasını kaybedince evini geçindiremiyor diye evde bakım ücreti yetmediği için işe girip bakım ücretinin maaşı kesilip o da yetmiyor diye o ailenin evine bugüne kadar aldığın maaşı geri almak isteyen bu devlet geriye dönük ne kadar ücret aldıysa işlem başlatıp haciz işlemi başlatmış yazıklar olsun

    YanıtlaSil
  17. ablam %80 kronik şizofren heyet raporu var 3 aylık maaş bağlanmıştı fakat hasta olduğunu kabul etmediği için bizden habersiz maaşını iptal ettirmiş ve zaten maaşını da kendisi alıyordu.anlayamadığım %80 özrü varken neden anne veya baba alamıyor bu maaşı ve bu kişinin iptal işlemi nasıl gerçekleştiriliyor.bu raporla evde bakım ücretinden yararlanabilirmiyiz biz çünkü iptal ettirmiş 3 aylığını.tekrar başvurduğumuzda kabul edilirmi?
    yeniden başvurun ve iptal gerekçesini anlatın

    YanıtlaSil
  18. evde bakım parası alıyorum beş kişi kalıyoruz ancak kızım devlet memuru olarak başka bir ile atandı kızım ikibin beşyüz tl alıyor ben 640tl alıyorum kızımın geliri bizim gelire eklenirmi.
    eklenmez önemli olan aynı evde kalanlar

    YanıtlaSil
  19. kişi başı gelir ....
    gerekli düzeltme yapılmıştır.

    YanıtlaSil
  20. kızım için evde bakım ücreti alıyorum.evde 7 kişiyiz sadece eşim çalışıyor(asgari ücret).diğer kızımda çalışmak istiyor.eğer çalışırsa bakım ücretim kesilir mi?
    7 kişi iseniz toplam geliri 7 ye bölün 521 TL yi geçmemeli .Kısaca evdeki gelirlerin toplamı 3,647.00 TL yi geçememeli

    YanıtlaSil
  21. 3150 tl brüt ücretim var evde 5 kişiyiz evde bakım maaşı alabilirmiyim

    YanıtlaSil
  22. NERİMAN CÜCÜK6 Mart 2012 07:38

    annem 76 yaşında kendi kendine işini yapamıyor,yemek yapamıyor,
    özrü yok fakat yaşantısını sürdürmek için birisine ihtiyacı var
    ben çalışmasam çocuklarıma bakamam 3 çocuk annesiyim eşim yok anneme baksam para yok başvursak alırmıyız.tşk.

    YanıtlaSil
  23. iyi günler evde bakım parası için başvurduk.heyet geldi.15 gün içinde sizi arayıp bilgi verilceği söylendi..aradan 2 ay geçti.. biz aradık..bakım baylığı onaylanmış.gelip imza atmamız söylendi..şimdi maaş alıncağı zaman o geçen 2 aylık fark yatacakmı..

    YanıtlaSil
  24. evde bakım parası için heyet geldi 15 gün içinde size bilgi veririz dediler.hesap fotokopisine aldılar.en az 2 ay geçti aramadılar biz aradık..olumlu sonuçlanmış gelin imza atın dediler.maaşı ne zaman almaya başlarız ve 2 ay olmuş onaylanalı .o ıkı ayın parasıda yatarmı.

    YanıtlaSil
  25. erol çakır8 Mart 2012 15:52

    33 yaşındayım felç geçirdim ve iş yeri sahibiydim iş yerimi satmak zorunda kaldım %40 raporum var özürlü maaşı alab,l,rmiyim

    YanıtlaSil
  26. ali remzi eslek9 Mart 2012 05:47

    ben 1955 doğumluyum 2 kızım var büyük 1984 küçük 1987 oğlum ise 1993 doğumlular byük kzım evli küçük kzım üniversite istanbul okuyor altan dersi olduğu için tam mezun olmadı oğlum bu sene başladı üniversiteye ben eşim ve babam aynı evde kalıyoruz babam alzaimer hastası devamlı bakım temizlik yemek içmek dolaştırmak ve kontrol gerekiyor evden çıktımızdada her yeri bilhasada sokak kapısını kilitlemek gerekiyor eşim ilgileniyor ben emekliyim ssk 1.050 tl maaş alıyorum babamda bağkur emeklisi 700tl alıyor maaş olarak eşime evde bakım parası olarak müracaat edebilirmiyiz evde 3 kişiyizfakat istanbulda okuyan oğlum vede kızım için devamlı para göndermek ve ev kiralarını ödemek zorunda olduğumuzdan zor durumda kaldık bu yardım parası için müracaat etme ihtiyacı oldu babam 1924 doğumlu 88 yaşında ve devamlı aricept 100lük ve serquel 150 lik kullanmakta ve ıbıxa rutin kullanımları var ayrıca tansiyon ve kalp takviye içinde ilaçları var bilginedirme için rica ediyorum teşekkürler ediyorum

    YanıtlaSil
  27. slm benim 83 yasında babaannem var yürüyebiliyor ama dengesini kaybedip düsüyor o yüzden bezleniyor gelirimiz yok ne babaannem nede ben aylık alamıyorum evde iki kişi kalıyoruz durumumuz olmadı için ihtiyaclarını karşılayamıyorum kaymakamlıktan 150 veya 200 tl alarak yiyecek alabiliyoruz aylık için doktora götrdük yürüdügü için aklıli dengesi bozuk olmadıgı için ropar vermedi tekrar basvursak aylık alabilirmiyiz babaannem oldugu için ise giremiyorum ne yapacagım bilmiyorum lütfn bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  28. Evdeki kişi sayısına özürlü kişide dahilmi oluyor
    tabiki

    YanıtlaSil
  29. merhaba benim 66 yaşında annem var bizimle beraber kalmak istemiyor ama ihtiyaçlarını elimden geldiği kadar karşılamaya çalışıyorum fakir aylığı alıyor ama yetiremiyor evide kötü durumda imkanım olduğu kadar bir ev almayı düşünüyorum bakım parası alabilirmiyim. diğer yorumunuzda cevap verildi

    YanıtlaSil
  30. annem kalp amaliyatı oldu ,beyinde hücre ölümü,boyunda 100/90 kireçleme aşırı derecede baş dönmesi var birinin yardımı olmadan evde bile dolaşamıyor.9 yıldan beri ben bakıyorum.
    3 çocugum var eşim yok maddi sorundan çalışmaya başladım ,annem kendi yemegini hazırlayamadıgı için iyice kötülendi ne yapacam
    bilemiyorum baş vursak yardım alırmıyız .

    YanıtlaSil
  31. merhaba benim 96 yaşında babannem var kalça kemiğini kırdı kalkıp yürüyemiyor bez tuttuyoruz ve yemeğini biz yediriyoruz evde babannemle beraber 4 kişi kalıyoruz kişi başına 425 tl düşüyor bakım parası alabilirmiyiz? şimdiden teşekkürler.
    başvuru yapınız ağır özürlü raporu alabilirseniz bakım parası alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  32. 95 yaşında eşimin anneannesi var 16 yıldır ben bakıyorum.Yürüyemiyor alzeymır hastası tansiyon astım altına yapıor kendini tutamıyor yetişkin bezi kullanıyorum.Buna evde bakıım maaşı alabilirmiyim..? Bütün ihtiyaçlarını ben yapıyorum maddi durumum iyi deil aile fertine yıllık 170 TL düşüyor evde 7 kişiyiz cevabınızı bekliyorum? Şimdiden Teşekkür Ederim.
    gecikmeden hemen başvuru yapın alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  33. Geçen size yazmıştım annem 66 yaşında ama hiç bir sosyal güvencesi yok 3 aydan 3aya 340 lira alıyor benimde 2 çocuğum var onlarada bakmak zorundayız eşim çok anlayışlı bir insan elimizden geldiği kadar maddi yönden destek veriyoruz sizden olumlu yada olumsuz bir cevap vermenizi bekliyorum bizimde maddi durumumuz çok iyi değil acaba bakım parası alıp anneme daha çok yardımım olur mu lütfen olumsuzda olsa cevap verin teşekkürler.
    ağır özürlü raporu alabilirseniz evedeki gelirleriniz hesaplanacak kişi başı gelir yazıdaki rakamlardan düşükse alabilirsiniz. Başvuru yapınız.

    YanıtlaSil
  34. bakım parası almak için özürlü olması şartmı.benim annem özürlü degil fakat kalp amaliyatlı ,kemik erimesi çok ileride ,boyunda kireçleme ve beyinde hücre ölümü yani yanlızken kendi yemegini hazırlamıyor bile .birisine ihtiyacı var .başvurulsa bakan kişi alırmı.

    YanıtlaSil
  35. babam yetmiş yaşında yediyüzelli milyon malülen emekli maaşı salıyor evda dört kişi yaşıyoruz şimdi babam iki senedir akciğer hastası evde oksijen kullanıyoruz bakım parası alabilirmiyiz teşekkür ederim.
    rapor alırsanız alabilirsiniz

    YanıtlaSil
  36. geliriniz mani değil eğer raporsa ağır ibaresini karşısında evet yazı yorsa alır

    YanıtlaSil
  37. evet alırsınız yazdığınız durumda engeli merkezlerin bilgi alırsanız bezlerin fişlerin toplayıp parasında alırsınız

    YanıtlaSil
  38. kişi başına düşen gelir benim bildiğim 415 420 di sanırım bulunduğun ilçenin mal müdürlüklerinde öğrene bilirsiniz

    YanıtlaSil
  39. evet tabiki onuda harcamaları ve giderleri var

    YanıtlaSil
  40. raporuyla birlikte vası tayını için baş vurun mahkeme kararıyla alırsınız ev eğer madi durumu yoksa evde bakımda alabilir

    YanıtlaSil
  41. %50 ve üzerinde ağır olmayanlar alamaz engeli maaşı alması içinde yeterli değil

    YanıtlaSil
  42. babanın sgk da yararlanmıyorsa alır yada babada yaralanmaz 2022 tabi oldugunda devet güvencesine alırsanızda olur

    YanıtlaSil
  43. yurt dışı işler20 Mart 2012 11:03

    Evde bakım parası neden ekim ayında ödenmedi acaba biliyor musunuz?

    YanıtlaSil
  44. oglum eşinden boşandı torunlarıma ben bakıyorum ve torunlarım okuyor onlara yardım alabılırmıyım yardımcı olursanız sevınırım tşk

    YanıtlaSil
  45. ben iki üç sokak arkada oturuyorum sarı hastası kardeşim var bi de yaşlı annem ve babam var sabah akşam oraya gidiyorum annem depresyon geçirdigi için her gün ordayım 2 çoçugum var sarı hastası kardeşim için bakım parası alabilirmiyim

    YanıtlaSil
  46. cevabınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
  47. ablam şizofren ağır özürlü %80 raporlu olduğu için 1900 günü vardı. malülen emekli oldu.ben evliyim 2 senedir bende ikahmet etmekte
    kendisine ait dairesi var benimde evim var evde 5 kişiyiz. aylık gelirimizi 5 e böldüğümüzde 330 tl.oluyor.ben çalışmıyorum evde bakım ücreti alabilirmiyim .alırsamda ablamın maaşı kesilirmi...yardımcı olursanız sevinirim...

    YanıtlaSil
  48. mevlüt SEVİM23 Mart 2012 09:26

    ben kızkardeşim özründen dolayı evde bakım parasına müracat ettik herşey bitti evrakları verdik iki ay olmasına rağmen maaş yatmadı bize denilen geçen süre ne kadarsa o kadar toplu para alırsınız yani evraklar tamamlanıp içeriye verildikten sonra üç ay geçtiyse üç aylık tolu maış alırsınız dediler fakat ikiay sonra maaş yattı fakat bir aylık yatmış bu doğrumudur beni bilgilendirmenizi rica ederim

    YanıtlaSil
  49. eşim 8 ay önce kaza geçirdi yürüyemiyor ve çalışamıyor bakım parası allabilirmiim?
    ağır özürlü raporu alabilirseniz diğer şartları yerine getirdiğinizde alabilirsiniz

    YanıtlaSil
  50. benim 4 yasındakı oglum kas hastası antalyada olmamıza ragmen ankarada tedavı göruyoruz ve maddı yönden bıttık biz bu yardımlardan yararlanabılrmıyız ? bılgı verırsebnız sevınırım.
    hemen başvuru yapın alırsınız not ağır özürlü raporu şart

    YanıtlaSil
  51. bülent kantekin27 Mart 2012 12:59

    kayın validem bizde kalıyor kemik erimesi parkinson hastalıkları var sürekli yatmak zorunda tuvaletine banyosuna eşim yardımcı oluyor kayın validemin üzerine bir arsa ve eşinden kalan maaşı 850 tl maaşı var benim maaşım 700 tl acaba eşim bakım parası alabilirmi.
    önce ağır özürlü raporu gerekir. Toplam gelirlerinizi evdeki kişi sayısına bölün yazıdaki miktarları geçmiyorsa alırsınız.

    YanıtlaSil
  52. bülent kaya27 Mart 2012 13:02

    iyi akşamlar benim eşim şizofreni hastası ve iki çocuğum var.bu güne kadar ilaç raporu haricinde rapor almadım.ilaç raporunda da ileri derece şizofren yazıyor.ben bir devlet dairesinde geçici statü ile 1020 lira maaş ile çalışıyorum.özürlü roporu alsam eşimden dolayı bakım ücreti alabilirmiyim.ve baş vuru için izlemem gereken yol nedir açıklarsanız sevinirim.şimdiden teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  53. kocam felc soltarafı tutmuyor hastaneye rapor için götürdük nasıl bidurumsa desteksiz yürüyor diye rapor vermediler soltarafı tutmayan adam nasıl rapor alamaz inanamıyorum bizim neyapmamız gerekiyor lütfen bize biyardımcı olun

    YanıtlaSil
  54. bekir selami yapal28 Mart 2012 10:16

    benim 11 yaşında kızım var yüzde 54 özürlü rtaporu var eşim ve ben asgari ücretle çalışıyoruz bakım parası alabilirmiyim 5 kişilik aileyiz çok sevinirim yardımcı olursanız iyi günler

    YanıtlaSil
  55. fatma türkan30 Mart 2012 08:07

    iyi günler benim kayınvalidem yürüyemiyor yatalak bez kullnıyorum beyim işsiz bakım parası için 3kere baş vurduk yüzde sekseniki rapor verdi kurul fakat yinede hayır yazıp kabul etmediler hayır dediler nereye baş vurmam gerekiyor beni bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  56. biz 5 kişi bir aileyiz benim % 85 ozürlü raporum var ama Babamın 3.000.TL geliri var benim Anneme bakım üçreti alabilirmiyiz.Bana cavap verirseniz sevinirim.
    3000 i 5 e bölürsek 600 olur limitlerin üstünde kaldığı için alamazsınız

    YanıtlaSil
  57. fatma türkan30 Mart 2012 12:30

    Biz 4 kişilik bir aileyiz.%82 özürlü raporu olan kayınvalidemin 500 lira geliri var.Ailemizde başka gelire sahip olan yok.Bakım parası alabılırmıyım.3 kez müracaat ettiğim halde olmsuz cevap aldım nedeni nedir? teşekkür ederim.
    nedenini bilgi edinme ile sorunuz. Ağır özürlü raporu aldıktan sonra eve kontrole gelenlerin verdiği raporda önemli (kendi başına iş yapıp yapamadığı ile ilgili kontrol) gelir durumunda sorun yok

    YanıtlaSil
  58. Cuma bey yorumunuzu yazıya ekledim. Gelir durumunda esas alınack kişiler hakkında dava veya dava sonucu varsa bu yoruma cevap yazarak bildirebilirler

    YanıtlaSil
  59. kayın validemle aynı evde yaşıyorum 86 yaşında 65 aylıgı alıyor evde birtek eşim askari üçretle çalışıyor 400 lira kira veriyorum bir kızım var çok zor geçiniyorumkayın validemin tansiyon vearada bir tutan rahatsızlıgı var madi durumum olmadıgından götüremiyorum evde bakım aylıgı çıkarmı.
    başvuru yapınız. Kişi başına düşen gelir 423.10 TL ise alabilirsiniz. Çocukda varsa başvuru için yeterlidir.

    YanıtlaSil
  60. merhaba birde ilk görüyorumki herkese yarımcı oluryorsunuz benimde kafamda çok soru var. benim abim var ayagı sakat, yükselsin diye topukla ayakkabı yapılıyor. Ayagını tutarak yürüyor karda kendini zor idare ederek yürüyor, bir zamanlar 100/ 60 olan heyet raporunu alamıyor, heyet veriyor.Ank ordan rapor 100/ 20 olarak geri geliyo neymiş saglık raporların derecesini geri çekmiş. alsada ankara kabul etmiyo,48 yaşında malulen emekli olamıyor.maaşıda yok 3 çocuk gözlerinde sıkıntılı bi eş çocuklar okulda, kavede çalışarak onlara zar zor yetmeye çalışyor babasının akan eski evi ,anne hasta kalp ileri derece astım , napmak gerek lütfen banada imeyl yazarmısınız abim bian önce emekli olup eline bi maaş geçmesini çok istiyor.
    maalesef % 20 ile özürlü maaşı malullük maaşı veya evde bakım parası alamazsınız. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına başvurmanız gerekir

    YanıtlaSil
  61. merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacımvar anneme rapor aldık ağır özürlü 93 ve sürekli evet yazıyor kuruma başvuru yaptık eve ekip geldi dosya tamamlandı heap aç bekle dediler beklerken bana mektup geldi gerekce şöyle 30 07 2006 resmi gazetede 4,üncü maddenin c. fıkrasına göre kabül edilmemiş itirazda bulundum gelir heaplanıyor ise 938 eşimin maaşı başka yok 400 kira ödüyoruz evde bakım için süreç nasıl ne kadar beklerim şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  62. annemde kalp yetmezliği, yüksek tansiyon, ellerinde romatizma, ,bacaklarında varis, var bakım parası alabilirmiyiz.
    ağır özürlü raporu alırsanız gelirinizde yazıdaki sınırda ise alırsınız.

    YanıtlaSil
  63. annem için evde bakımparasıbaşvurduk raporu 93 veağır özürlü evet ibaresi var heyet geldi baktı banka hesap aç dediler maaşı beklerken mektup geldi 30 07 2006 resmi gazetede 4.maddenin c. bendine göre kabül edilmemiş anlamadım gelir hesabına göre ise 934 gelir 400 kira buna göre beni bilgilendirirmisiniz teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  64. babam 65 yaşında annem 58 yaşında ikisındede kronik şeker hastalığı var babamın emekli aylıgı ile geçiniyoruz onlara ben bakıyorum ve bakım aylığı almak istiyorum alabilirmiyim acaba teşekkür ederim ii günler.
    ağır özürlü olmadığı sürece alamazsınız.şeker hastalığına verilmiyor fakat hastalık sonucu hasar oluşmuşsa rapor lmanız gerekir

    YanıtlaSil
  65. ŞENOL ERİNÇ9 Nisan 2012 06:31

    İki gözü de retina yırtılmasından dolayı tamamen görmeyen ve şimdi de epilepsi hasta tanısı konan ve garanti bankası emeklisi olan (ssk işçiemeklisi statüsünde)babama 70 yaşındaki annem tam anlamıyla bakamıyor yüksek tansiyon ve dizlerindeki sorun nedeniyle sağlıklı yürüyemiyor. Bu sebeple eve bir bakıcı almamız gerekiyor. Bu durumda evde bakım parası alabilir miyiz alabilirsek ne kadar alabiliriz. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  66. ablamla la kendim evde kaliyorum ablamin %80 raboru var babamdan kalan emekli maasi aliyoruz emekli maasi bize 417 tl olarak geliyor kisi basina emekli maasinin net rakamimi yoksa burutmu dikkade aliniyor tesekkurederim.

    YanıtlaSil
  67. benı evlad edınen bır annem var ve romatoıd hastası tuvaletını bile yapamıyor yuruyemıyor.eşinden 600 tl maası var.eşimde 900 tl maaasla çalışıyor.evde bakım parası alabılırmıyım?

    YanıtlaSil
  68. iyi geceler benim kayınvalidem 2009 yılından buyana yatalak hasta kendi başına hiçbir ihtiyacını göremiyor evde bakım parası için baş vurdum ilk %73 ikinci rapor %82 üçüncü rapor %80 ağır özürlü raporu verildi fakat ağır özürlü yerine hayır yazıldı eve gelip bakmalarını söylüyorsunuz fakat kimse gelip bakmadı tekrar itiraz etmek istediğimde üç sefer başvurduğum için kabul etmediler beni bilgilendirirseniz memnun olurum saygılarımla şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  69. anneme heyet %97 ve agır ozurluye “evet” onayı verdı. ben annemın alt katında oturuyorum evlıyım. annem erkek kardesım beraber yasıyorlar. kız kardesım evden ayrıldı o calısıyor ama gelırını bızımle paylasmıyor (1200 cıvarı alıyor) . babam zaten annemle resmı nıkahlı esı olmasına ragmen baska yerde baska bırıyle yasıyor. yanı onun emeklı gelırı olan (900 tl) annemın evıne gırmıyor. erkek kardesım de sızofrenı hastası calısamaz raporu var zaten. sımdı bızım evın gelırı ne olarak gozukuyor. yanı resmıyette bır kız kardesım var ama yanımızda degıl, evden yenı olarak ayrıldı. babam resmı olarak annemın kocası ama normalde maddı yardım yapmıyor. yanı annemlerın evının toplam gelırı ne olarak gozukur? 1200 artı 900 4emı bolunur? yoksa dogrusu ne? buna ragmen sosyal hızmetler yardımda bulunur mu ? lutfen benı bılgılendırın. sımdıden cok tesekkur ederım.

    kız kardeşiniz ikametini değiştirdi ise o artık sayılmaz.babanızın durumu karışık. zaten onun geliride sayılsa bile 3 e bölünür.kız kardeşiniz ikametgahını değiştirmedi ise değiştirsin ve hemen başvurun

    YanıtlaSil
  70. annem daha önce yüzde doksanbeş rapor verildi ama raporda evde bakım gerekmez yazıldığı için başvurusu kabul edilmedi annem şeker hastalığından dolayı görme yetisini kaybetti aynı zamanda kalp hastalığından dolayı kalp kapakçığı ve tıkalı damarlar değiştirildi.biz tekrar başvuruda bulunmak istiyorum ben işimden dolayı başka bir şehirde yaşıyorum annemlerden kız kardeşim çalıştığından dolayı annem evde yanlız kalıyor ve ihtiyaçlarını karşılamada zorluk yaşıyor.kardeşimin aylığı 1000 tl civarında ben ise başka bir ilde ikamet ediyorum benim gelirim 2000 tl evde şu anda 3 kişi yaşamakta, başvuru yapılırsa evde bakım maaşı alabilme şansımız ne kadardır saygılarımla.

    YanıtlaSil
  71. benim babam %80 ağır özürlü raporu var evde annem 870 tl babam 712 tl maaş alıyor annem yaşlı olduğu için babama bakamıyor ben ve oğlum annemin yanına bakıcı olarak gitsem bu arada oğlum 5 yaşında yani evde 4 kişi olacak bakım parası alabilirmiyim ben çalışmıyorum ayrıca eşim de asgari üçretle çalışıyor ama bizimle aynı adreste yaşamıyor ikametgahı ayrı eşimin maaşı bize dahil olurmu teşekkürler

    YanıtlaSil
  72. benim babam %80 ağır özürlü raporu var evde annem 870 tl babam 712 tl maaş alıyor annem yaşlı olduğu için babama bakamıyor ben ve oğlum annemin yanına bakıcı olarak gitsem bu arada oğlum 5 yaşında yani evde 4 kişi olacak bakım parası alabilirmiyim ben çalışmıyorum ayrıca eşim de asgari üçretle çalışıyor ama bizimle aynı adreste yaşamıyor ikametgahı ayrı eşimin maaşı bize dahil olurmu teşekkürler sosyal hizmetlere sorduğumda eşinizinkide dahil olur diyo yani 870+712+729=2311 diyor oda kişi başına 466 düşüyor ve alamassın diyorlar eşim evden ayrı ozaman diğer kardeşleriminde hesaplanması lazım değilmi bu durumda hiç kimse evde bakım parası alamaz zaten

    YanıtlaSil
  73. Merhaba,

    Benim kardeşim zihinsel özürlü. Annem mahkeme kararı ile vasisi oldu, ikisi birlikte yaşıyorlar. Kardeşimin yeşil kartı vardı ve özürlü maaşı alıyordu, ama geçen yıl yeşil kartını iptal edip özürlü maaşını da kestiler, yeni yasal düzenlemeleri gerekçe gösterdiler. Bunun üzerine sağlıktan yararlanabilmesi için SGK'ya başvurduk. Onlar da kardeşimi babamın ölümünden sonra annemin aldığı emekli maaşına ortak edip sisteme dahil ettiler. Şimdi babamdan kalan maaşın üçte birini kardeşim, üçte birini annem alıyor. Yani özürlü maaşı uçup gitti. Bunun üzerine annem bakım parası için başvurdu. Ama bu kez de raporunda ağır ibaresi bulunmadığı için başvuruyu kabul etmediler. Ancak kardeşimin banyosundan tırnak kesimine kadar her işini annem yapıyor. Hiçbir becerisi yok, annem olmasa yaşamını sürdürebilecek durumda değil. Ama %90 özürlü raporu bile işe yaramıyor. Bu durumda hukuki olarak ne yapılabilir acaba?
    Teşekkür ederim.
    rapor alırken ağır özürlü kısmı işaretlenecek. Doktorlar mı kabul etmedi. Yoksa işaretlemeyimi unuttunuz.Rapora itira etmeniz gerekiyor.

    YanıtlaSil
  74. Raporu annem almıştı, çok hatırlamıyor nasıl olduğunu. Raporda ağır özürlü kısmını doktorlar işaretlememiş sanırım, çünkü annem söylemiş raporu neden aldığını. Rapora itiraz bir sonuç verir mi böyle durumlarda?

    yeniden başvurun yada itiraz edin. % 90 ağır özürlüdür.

    YanıtlaSil
  75. iyi günler.benim annem babama bakıyor.babam 74 yaşında ve şizofreni hastası ve evden hiç dışarı çıkmıyor.sadece babamın emekli maaşı var.aylık 900 ila 1000 arası alıyor.ama her türlü gereksinimi ihtiyacını annem 72 yaşında olmasına rağmen yapıyor.annem bakım parası alabilir mi? (not:ben evliyim.işim gereği başka şehirdeyim.)aydınlatırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  76. ayrıca babam altını tutamadığından annem alıyor.hasta alt bezi alma raporu var.ve faydalanıyor.

    YanıtlaSil
  77. Aydın ÖZTÜRK24 Nisan 2012 09:19

    merhaba.yüzde 70 ağır engelli 1 yıllık rapor verilen 4 yaşında bir kızım var.MAYIS 2011 tarihinde müracaat ettiğim halde KASIM ayında bakım parasını aldım.Raporum bir yıllık olmasına rağmen bakım parasından sadece 6-7 ay yararlanmış oluyoruz.Bununla ilgili geçmişe dönük yani 5-6 aylık bakım paramızı alamıyormuyuz.Bununla ilgili bir hak arayışı olabilirmi?teşekkürler.

    YanıtlaSil
  78. Benim annem demans hastası %78 özür raporu var yürüme yok bir gözü görmüyor hiç bir ihtiyacını karşılayamıyor idrar falan bilmiyor bebek gibi yani babamdan bağkur maaşı var 500 tl ben asgari ücret alıyorum eşim emekli bakım parası için başvurduk geliriniz 2tl fazla alamazsınız dediler bu konuda bilgi almak istiyorum.

    YanıtlaSil
  79. merhaba benim 83 yaşında dedem var kendisi 1 ay önce felç geçirdi şimdik ayağa kalkamıyor,konuşamıyor,yemek bile yiyemiyor dedem ssk dan emekliannanemle birlikte yaşıyorlar annanemde yaşlı olduğundan tek başına bakmakta çok zorlanıyor acaba dedemede maaş bağlatabilirmiyiz? bunun içinne yapmam gerekiyor?sevgiler

    YanıtlaSil
  80. mailime neden cevap atmadınız acaba?

    YanıtlaSil
  81. ben eşimden ayrılalı 11 sene oldu annemle babamla kalıyorum 12 yaşında yüzde 80 ağır özürlü oğlum var hiç bir gelirim yok ama annemle babamın evi var üzerlerinde biri yıkık dökük durulmıcak durumde birinde duruyoruz birde annemin üzerinde 2 dölümlük geliri olmayan tarla var bankada 6 milyarı var ama bana hiç faydası yok onlarınbakım aylığı için başvurdum alabilirmiyim

    YanıtlaSil
  82. Devlet memuruyum aylığım 1.925 tl.Kardeşimin vasiliği bende özürlüğü %90 özürlü maaşı alıyor.Babamdan ayrı yaşıyoruz.ağır özürlü raporu var.Evde onunla beraber 6 kişiyiz.Benden başka çalışan yok evde bakım parası alabilir miyiz?
    NOT Babam bizden ayrı yaşıyor emekli maaşı dahil olur mu?
    Başvurun hemen alırsınız. Babanızın ikametgahıda ayrı olmalı .

    YanıtlaSil
  83. iyi günler benim 22 tarihli sorularımı cevaplamadınız.ismim salih u.cevaplarsanız sevinirim.iyi günler

    YanıtlaSil
  84. biz 4 kişilik bir aileyiz babam %68 özürlü raporu var 900 tl maaş alıyor abim asgari ücretle çalışıyo annem özürlü maaşı alabilirmi?

    YanıtlaSil
  85. benim yüzde 45 raporlu kardeşim var ocağın 27sinde raporu ankara yollandı ne zaman alabilir üç aylık engelli maaşını

    YanıtlaSil
  86. benim yüzde 45 raporlu kardeşim var ocağın 27 sinde ankaraya evrakları yolladı ne zaman gelir bu maaş

    YanıtlaSil
  87. zübeyde ramazan6 Mayıs 2012 04:15

    annem felçli annesi bakıyor ve bakım parası alıyor bu tip durumlara emeklilik hakkı tanınacağına dair haberler çıkmıştı doğrumudur nezaman yürürlüğe geçer.
    daha henüz çıkmadı. şimdilik anneler için var.

    YanıtlaSil
  88. nalan evliyaoğlu8 Mayıs 2012 07:46

    ben epilepsi hastasıyım vede pisikiyatriden ikisi beraber yüzde 40 rapor verdiler bana eşim bayıldığım için çalışamıyor bi yere gidemiyor üç te çocuğum var bakıcı parasına başvursam alabilirmiyim

    YanıtlaSil
  89. merhaba beim annem yüzde 96 özürlü babamdan 800 tl maaş alıyor anneme yatılı bir bayan tuttuk devammlı annemle ilgileniyorbiz bunun maaşını annemin parasıyla ödüyoruz annemin hasta parası alabilmesi için bakıcı ve annem olmak üzere ikiye mi bölmeliyiz halen aldığı maaşı ayrıca hasta bakanlara sigorta ücreti ödeyecekmiş devlet bu kanunlaştımı bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  90. merhabalar ben sıze bısey danısıcaktım yardımcı olursanz sevırım..bnm babam %96 özrlü raporu aldı 7senedır annem bakıyr aynı zamanda abımın cocugunada bakıyr annesı babası uzakta oldugu ıcın onun ıkametgahı smdılk bzde 3 kısı yasıyrlar ama eylulde okullar acılnca ıkametgahı alınacak annelerının yanına gdıcek gıdınce 2 kısı kalıcklar annemın bakım ücreti kesilirmı?

    YanıtlaSil
  91. sa kayınvalideme bakıyorum diyaliz hastası haftada 3 gün diyalize giriyor hiper tansiyon ,şeker ve kalp hastası aynı zamanda 3 aydı beli kırık çelik korseyi giydirirsem lavoboya kızımla götürüyoz giymezse altından alıyoz , biz bakımparası için başvurcaz ama bitane çalışan arabamız war ewim kira alabilirmiyiz şimdiden tşkrler

    YanıtlaSil
  92. ben ismail aköz benim 27 yaşında yüzde 96 özürlü kızım emine aköz var benim eşim evde bakım ücreti alamıyor gelir hesapına göre devlet 42300 benimki ise 44600 lira fark 22 liradır bunun icin benim eşime bakım ücreti alamıyor saygılarımla

    YanıtlaSil
  93. Anneme bakıyorum.Özürlü bakım ücreti için evraklar tamam Sosyal Hizmetlere verdim . Dün Sosyal Hizmetlerden geldiler.Bakım aylığı ne zaman bağlanır.Saygılar.

    YanıtlaSil
  94. selam admin bey,
    benim babam 78 yaşında ve 2008 eylül ayından beri sol taraf kısmi felçli ve sürekli yatıyor her türlü ihtiyaçlarını yardımımız olmadan yapamıyor..bu felce bağlı olarak beyin damarlarından birinin tıkanık olmasından kaynaklı olarak, hastalıktan sonraki hiçbir şeyi (alzheimer hastası olmamasına rağmen) aklında tutamıyor.yani ne yaptığının ne ettiğinin farkında değil ve raporlu ilaç kullanıyor tedavisine düzenli olarak devam ediliyor.felce bağlı olarak aynı zamanda MESANE FELCİ de geçirdi ve küçük abdestini tutamıyor. aynı zamanda aşırı derecede astım hastası raporlu ilaç kullanıyor.2009 yılında da kalp krizi geçirerek kalp damarına stent takıldı ve raporlu ilaç kullanıyor.bunlara ilave olarak bu sene şeker seviyesi normalin en üst seviyesine yani sınıra yaklaştı.size sorum şu;
    ben evli olmamdan ve işimin başka bir şehirde olmasından kaynaklı olarak her işini annem yapıyor ve tek gelirleri babamın emekli maaşı( 869 TL ) ve yetişemediği zamanlar ben destek çıkabildiğim kadarıyla yardım etmeye çalışıyorum.bu bağlamda babamın evde bakım maaşına bağlanma şartlarına uygunluğu varmı?
    cevaplandırırsanız çok sevinirim yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  95. Aylık gelirim net-2700 TL. geliri olan başka kimse yok. Annem % 92 ağır özürlü ve eşim tarafından bakılıyor. Aynı ikamette ben, annem, eşim, iki kızım, bir oğlum ve sşimin annesi olmak üzere toplam 7 kişiyiz. eşim adına müracaatta bulunsam evde bakım ücreti alabilirmiyim.
    Başvuru yapın alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  96. merhbalar kas hastası bir kardeşim var 16 yasında babm emekli kardeşimin raporu:%85 3 aydan 3 aya 600 tl alıyor annemde bakım ücreti alıyor ve ben 21 yasındayım sigortalı bir işte calışcam çalısmam maasların kesilmesine neden olurmu acil cvp bekliyorum ltfenn şimdiden cok teskkr ederm

    YanıtlaSil
  97. ekim niye yatmdı kasım niyee yatmadı,,,pekiii mayıs niye yatmıyor kardeşim ?

    YanıtlaSil
  98. arkadaşlarr kardeşlerr..bırakınn uğraşmayıınn bunlarınn bi bokk verdikleriii yokk..senn aclıktann geberr diyolarr ....eh beee anasınıı götünden siktimii evlatlarıı milletiii kandırann cıkmalarr...bakınn ben sizee yazayımm bunlarr verseler bilee bir aylıkk veriyolarr bihadaa vermiyolarr..hırsızz larr calıyoo parayııı..bunlarınn hepsii hırsızzzzz....

    YanıtlaSil
  99. ırade mammadova28 Ağustos 2012 16:31

    98 yasta olan bir nineye bakiyorum uzaktan akraba oluyor yakinlari bakmiyor nine 2ayda bir 500tl maas aliyor ben bakim parasi ala bilirmiyim

    YanıtlaSil
  100. babam kore gazisiydi aynı zamanda ssk emeklisiydi mart ayında vefaat etti.annem felçli ona bakıcı bakıyor bakım maaşı alabilirmiyiz

    YanıtlaSil
  101. ben 2 aydır anneme ve yiğenime bakıyorum eşim ve bir kızım var annem %95 özürlü hem yürüyemiyor hemde görmüyor eşim 1000 lira maaş alıyor evim kira yetişemiyorum bende bakım parası ala bilirmiyim lütfen cevap verin birde annemin maaşı var 680 ama onu biz almıyoruz ev almışlarsı kırediyi ödeyemedikleri için banka el koydu cevabınız için şimdiden çok teşekkürler.
    evdeki herkesin gelirini toplayın ve hane halkı sayısına bölün. örneğin evde 5 kişi varsa bunların gelirini toplayın ve 5 e bölün .Çıkan rakamı yazıdaki rakamlarla karşılaştırın. neden direk rakam vermiyorum.çünkü her 6 ayda bir rakam değişmektedir.

    YanıtlaSil
  102. Şükrü Doğan29 Ağustos 2012 12:27

    kayınpederimin %94 özürlü raporu var aylık net: geliri emekli maaşıyla birlikte 3000 TL Evde 3 kişi yaşıyor kayınvalidem bakım parası alabilirmi?
    alamaz

    YanıtlaSil
  103. babam sürekli özürlü %52.75 rapor verildi babam çalışamıyor abim asker annem hasta annemin raporu %83.94 hiç bir gelirimiz yok evimiz kira evde 5 nüfus yaşıyoruz kiralarımız biriktiği için ödeyemiyoruz elektiriğimiz suyumuz borcundan dolayı kesilecek bu durumda bakım parası alabilirmiyiz gerçekten çok zor durumdayız ben bir genç kız olarak bu duruma çok üzülüyorum eğitimimi yarım bırakmak zorunda kaldım bir genç kız için ne kadar zor durumda olduğumu anlamanızı bekliyorum bu günkü hayat şartlarında saygılarımla arz ederim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  104. Babam, yaşlılık - kalp - akciğer yetmezliği ve kas eksikliği sonucunda, kesintisiz olarak 24 saat yatıyor hatta tuvalete bile gidemiyor.
    Tuvalet ve bunun gibi her türlü ihtiyaçlarını , annem gideriyor.
    Annemi, babamın vâsisi tâyin ettirdik. Zaten 2 kişi yaşıyorlar.
    Yukarıda problemlerini sıraladığım babam, bağ-kur emeklisi. 680 tl maaşı var. Cüz-î de olsa , bir miktar da kira gelirleri var.
    Bu durumda ''bakım parası'' alınabilir mi?

    YanıtlaSil
  105. 3000 tl aylık gelirim var üç cocoğum var eşim calışmıyor beş kişiyiz bir oğlum 0/0 de 70 engelli raporu var ev aldım maaşımın 1100 lirası krediye gidi yor oğlum için maaş alabilir miyim

    YanıtlaSil
  106. ben devlet memuruyum kişi başına gelir şuan için 430 TL düşüyor.İki yaşında özürlü çocugum var eşim müraacaat etse bakım aylığı alabilirmi yani özürlüde yaş sınırı varmı.Teşekkürler.
    Yaş sınırı yok. devlet memuru olmak etkilemez. Beklemeden başvurunuzu yapınız.

    YanıtlaSil
  107. merhaba, anneannem hem kalp hem de şeker hastası ve şu an Alzheimer tanısı koyuldu, eveden hiç dışarı çıkmıyor, konuşmuyor ve her türlü bakımını annem üstleniyor kendi yapamadığı için, kendi üzerine hiç bir maaşı veya geliri yok, tüm hastane, ilaç ve bakım masraflarını biz karşılıyoruz, anneannemle birlikte evde yedi kişi yaşıyoruz, aylık gelirimiz 3000 tl toplam olarak,bakım parası almamız mümkün mü acaba?
    Alabilirsiniz.gelirinizi 7 ye böldüğümüzde azami kişi başı gelirin altında kalıyor.Başvuru yapınız.

    YanıtlaSil
  108. ismail arslan3 Eylül 2012 12:39

    benim dokuz aylık kızım var grabbe hastalığından şüpeleniyorlar konusamiyor oturamıyor aglar gibi ses cıkarıyor göz sinirleri tam gelişmemiş kendim devlet memuruyum 4 kişiyiz süreklı gelip gıdıyorum masrafım aylık 3000 tl yi geçiyor kendim 1800 masım var esim bakım üçretı alabılirmi

    YanıtlaSil
  109. merhaba eşimin kardeşi yüzde 86 özürlü raporulu 28/02/2012tarihinde sosyal hizmetler aileyi koruma müdürlüğüne bakıcı maaşı almak için başvurduk.eşimin özürlü kardeşi dul ve yetim maaşı alıyor 2 aylık birikmiş maaşının dekontuyla benim maaş bodromun toplamının kişi başına düşen gelirden yüksek çıktığı için kabul edilmediğini söylediler dul ve yetim maaşının 2 aylık toplamı olduğunu bankadan alınan dekontada belirtildiğini söyledim itiraz dilekçesi yazdım tekrar değerlendirmeye alınacağı söylediler bu durumdan dolayı mağduruz maaş bağlanırsa itiraz dilekçesinden sonrası geçerli olacağını söylediler bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. saygılar...

    YanıtlaSil
  110. Merhaba kolay gelsin bir sorum olacak;
    Kardeşimin %80 oranında özürlü raporu var 2022 aylığı alıyor. Evde babam 2400TL emekli maaşı var annem ve 2 kız kardeşim de olmak üzere toplam 5 kişi yaşıyor. Kız kardeşlerimden biri öğretmen ve bekar olduğu için aynı evde kalıyor onun da geliri dahil edliliyor mu hesaplamaya? Özürlü kardeşim için başvuruda bulunsak bakım parası alabilirmiyiz?

    YanıtlaSil
  111. MERHABA BENIM ZİHİNSEL ÖZÜRLÜ ABİM VAR 57 YASINDA ANNEM BABAM ÖLÜ BEN BAKIYORUM BAŞKA KARDEŞ YOK BEN EVLIYIM 2 KIZIM VAR KENDIME AIT EVIM YOK ESIMDEN VAR ABIME ANNEMIN BABAMIN EMEKLI MAASLARI BAGLI 1.160 TL GELIRI VAR ABIMIN BANYOSUNU BEN YAPIYORUM YAPAMIYOR SEKER VE KALP HASTASI DISARI CIKIP GEZDIREMIYORUM BEN EVDE BAKIM PARASI ALABILIRMIYIM ABIM %40 ZİHİNSEL ÖZÜRLÜ TŞK EDERİM BİLGİ VERİRSENIZ SEVINIRIM E POSTA ADRESINE CVP ATARSANIZ IYI OLUR .

    YanıtlaSil
  112. MERHABA BENIM ZİHİNSEL ÖZÜRLÜ ABİM VAR ANNEM BABAM ÖLÜ IKI KARDESISIZ BASKA KARDES YOK BI BEN VARIM BUTUN BAKIMLARINI BEN YAPIYORUM SUANDA 57 YASINDA DISARI CIKIP GEZDIREMIYORUM SEKER VE TANSIYON HASTASI BANYOSUNU BEN YAPTIRIYORUM BEN GIYDIRIYORUM YEMEGINİ KENDI YIYOR KULAKLARI DUYMUYOR 5 YASINDAKI COCUGUN ZEKASI ACIKTIGI ZAMAN AGLIYOR DERDINI ANLATAMIYOR BEN SUAN 50 YASINDAYIM EVLIYIM 2 KIZIM VAR KENDIME AIT EVIM YOK ESIMIN VAR ANNEMIN BABAMIN MAASI BAGLANDI 1.160 TL GELIRI VAR 14 YILDIR BEN BAKIYORUM EVDE BAKIM PARASI ALABILIRMIYIM YARDIMCI OLURMUSUNUZ TEŞEKKÜR EDERIM BİLGİ VERIRSENIZ SEVİNİRİM. İYİ CALIŞMALAR

    YanıtlaSil
  113. Kayinbabam %80 özürlü kimse bakmadığı için gelini olarak ben bakıyorum. Kayinbabam malulen emekli. Birlikte aynı evin içinde yaşıyoruz. Eşim 1300tl maaş alıyor birde 1 yaşında oğlum var. Yani aynı evin içinde toplam 4 kişiyiz. Gelir hesaplamasi yaparsak Kayinbabamin emekli maaşı dahil toplam 2180.tl para giriyor. 4' e bölersek kişi başına 545 tl düşüyor. Kayinbabama baktığım için müracaat etsem bakım aylığı alabilirmiyim acaba? Bide gelir hesaplamasinda Kayinbabamin malulen emekli olduğu maaşı dahil mi yoksa eşimin 1300 tl maaşımi sadece hesaplanır?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  114. Iyi gunler. Benim agır özurlü raporu olan kardeşim var. Annem ve kardeşimin geliri (vefat eden babamın maaşı) toplamı 900tl ancak annem aynı zamanda boşanan abimın kızınada bakıyor yanı evde 3 kişi yaşıyor. Muhtarlıktan aile beyannamesindede 3ü çıkıyor, bu durumda annem bakım ucreti alabilirmi? Şimdiden teşekkür ederim iyi calışmalar

    YanıtlaSil
  115. eşim ve ben yaklaşık 100,00 tl maaş alıyorum şimdi torunumda benimle birlikte kalıyor. kendisi öğrenci evde bakım üçreti alabilirmiyiz. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  116. Merhaba
    Babam 80 yasinda.hic bir geliri yok.evde tek basina yasiyor.Alzeimer hastasi.yakin bir evdeki ablam bakiyor.Bakici tutabilirmiyiz.yada geliri olmayan ablam evinde bakarak bakim ucreti alabilirmi.
    tesekkurler

    YanıtlaSil
  117. MERHABA BENIM ZİHİNSEL ÖZÜRLÜ ABİM VAR ANNEM BABAM ÖLÜ IKI KARDESISIZ BASKA KARDES YOK BI BEN VARIM BUTUN BAKIMLARINI BEN YAPIYORUM SUANDA 57 YASINDA DISARI CIKIP GEZDIREMIYORUM SEKER VE TANSIYON HASTASI BANYOSUNU BEN YAPTIRIYORUM BEN GIYDIRIYORUM YEMEGINİ KENDI YIYOR KULAKLARI DUYMUYOR 5 YASINDAKI COCUGUN ZEKASI ACIKTIGI ZAMAN AGLIYOR DERDINI ANLATAMIYOR BEN SUAN 50 YASINDAYIM EVLIYIM 2 KIZIM VAR KENDIME AIT EVIM YOK ESIMIN VAR ANNEMIN BABAMIN MAASI BAGLANDI 1.160 TL GELIRI VAR 14 YILDIR BEN BAKIYORUM EVDE BAKIM PARASI ALABILIRMIYIM YARDIMCI OLURMUSUNUZ TEŞEKKÜR EDERIM BİLGİ VERIRSENIZ SEVİNİRİM. İYİ CALIŞMALAR

    YanıtlaSil
  118. ben ortapedik engelliyim %56 raporum var agır özürlü yazıyor evliyim sağ elim bilekten yok 2022 3 ay da bir maaş alıyorum babamla kalıyorum babam emekli evde 6 kişi kalıyoruz ben de bakım parası ala bilirmiyim saygılar

    YanıtlaSil
  119. mehmet yurdakul6 Eylül 2012 12:55

    engelli % 99 raporlu 19 yaşında oğlum var evde bakım ücreti almaktayız şuan ben işsizim sosyal güvencem yok yeşil kartım vardı bu ay son 2022 için müracat ettim kabul gördü henüz almaya başlamadık oğlum engelli hem zihinsel hem bedensel ve kalıcı, altını bezlemekteyiz bakım ücreti ile gecinmekteyiz başka bir gelirim yok engelli oğluma bez ihtiyacımı karşılabilmemin yolu var mı arkadaşlar
    bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim
    saygı ve sevgilerimle

    YanıtlaSil
  120. Ben yaklaşık 1000 tl maaş alıyorum. Eşimin hiç bir geliri yok. Torunum da bizimle birlikte yaşıyor. Bu şartlarda evde bakım parası alabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  121. merhaba benm annem %91 raporu var babam 1300 tl maaş alıyor ve biz evde 3 kişiyiz annem bakım parası alabilir mi.

    YanıtlaSil
  122. süleyman şahin6 Eylül 2012 16:32

    slm. iyi günler dilerim size sorum şu ?
    Benim babam şuan % 75 özürlü ve annem bakıyor. Babam emekli ve annem Babama baktığı için bakım parası alıyor .Babamın altıda birde bezleniyor ve annemden birde alınan bezlerin ücretini ödiyor ve daha sonra kendisinden kesinti yapılarak geri kalan para hesaba yatırlıyor doğrumu (Bez raporu var )Evde 2 kişiler babam yatalaklı olduğu için babama devlet tarafından ayarlanabilir yatak verilirmi, annem de kalp ameliyatı oldu,birde duyduma göre özürlü kişinin derecesi %90 ve üstü olursa bakım parası yükselir dediler bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  123. annem 78 yaşında kız kardeşim bakıyor ve herhangi bir geliri de yok üstelik annem yürüyebiliyor çok iyi bir durumda olmasa da ,akli durumu yerinde fakat kendine bakamıyor ve yanlız bırakılamıyor birinin bakması gerekiyor kız kardeşime aylık bağlanabilir mi başvursa raporlu bir özürlülük durumu yok

    YanıtlaSil
  124. MERHABA BENIM ZİHİNSEL ÖZÜRLÜ ABİM VAR ANNEM BABAM ÖLÜ IKI KARDESISIZ BASKA KARDES YOK BI BEN VARIM BUTUN BAKIMLARINI BEN YAPIYORUM SUANDA 57 YASINDA DISARI CIKIP GEZDIREMIYORUM SEKER VE TANSIYON HASTASI BANYOSUNU BEN YAPTIRIYORUM BEN GIYDIRIYORUM YEMEGINİ KENDI YIYOR KULAKLARI DUYMUYOR 5 YASINDAKI COCUGUN ZEKASI ACIKTIGI ZAMAN AGLIYOR DERDINI ANLATAMIYOR BEN SUAN 50 YASINDAYIM EVLIYIM 2 KIZIM VAR KENDIME AIT EVIM YOK ESIMIN VAR ANNEMIN BABAMIN MAASI BAGLANDI 1.160 TL GELIRI VAR 14 YILDIR BEN BAKIYORUM EVDE BAKIM PARASI ALABILIRMIYIM YARDIMCI OLURMUSUNUZ TEŞEKKÜR EDERIM BİLGİ VERIRSENIZ SEVİNİRİM. İYİ CALIŞMALAR... HALA CVP GELMEDİ ....

    YanıtlaSil
  125. Kişi başı gelirim asgari ücretin 3/2 sinin üzerinde fakat maaşımda bulunan icra nedeni ile elime geçen ücrette indirim oluyor ve miktar tutmaktadır. Bu şekilde yardımdan yararlınalbilirmi Teşekkürler

    YanıtlaSil
  126. iyi günler annem 58 yaşında yüzde 92 raporu var babamın aylık geliri 1250 tl evde kardeşimle bereber üç kişiler erkek kardeşim evde bakım parası alabilirmi tesekkürler

    YanıtlaSil
  127. ben ve hanımım çalışıyoruz ikimizin geliri 3.500 tl evde çocuklar ve hanımın babannesi yaşıyoruz.hanımın babannesi 80 yaşında göz %70 kayıp,tansiyon kalp şeker vs. raporlu kronik hastalıkları var eşim ona bakım parası alabilirmi.evde toplam 5 kişiyiz.

    YanıtlaSil
  128. iyi günler babam bağkurda malulen emekli oldu 470 tl maaş alıyor koah hastası 24 saat oksijen makinası kullanıyor annem bakımını yapıyor . Fazla hareket edemiyyor nefes nefese kalıyor annem bakım parası alabilirmi ?

    YanıtlaSil
  129. iyi günler babam bağkurda malulen emekli oldu 470 tl maaş alıyor koah hastası 24 saat oksijen makinası kullanıyor annem bakımını yapıyor . Fazla hareket edemiyyor nefes nefese kalıyor annem bakım parası alabilirmi?

    YanıtlaSil
  130. İyi günler %90 raporlu kızım var evde bakım maaşı alıyorum yarım gün sigortam yatacak ev aldık kredili eşim asgari ücret alıyor evde 3 kişiyiz maaş kesilirmi yada kendi anneme nasıl bağlanır bu maaş mahkemeyle alakası varmı...teşekkürler

    YanıtlaSil
  131. anem bakurdan emekli 800 maş alıyo babamdan kalan emekli maşı 900 iki kız kardeşiz birde erkek kardeşim çalışmıyo annem tansiyon şeker kalp hastası biz olmadan ihtiyaçlarını göremiyo acaba bizde bakıcı parası alabilirmiyiz

    YanıtlaSil
  132. Merhabalar, Benim ağabeyim % 80 Şizofren raporu var onun özürlü maaşını 3 ayda bir alıyoruz. Ayalık gelirimiz 1850 TL oluyor evde 4 Kişi yaşıyoruz 462 TL düşüyor kişi başına acaba o zaman Annem Aağabeyime baktığı için bakım parası alabilir mi ? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  133. slm benim bi ayağım tam sakat ve siirten rapor aldim doktorlar raporuma cok düşük oran verdi %41 oranında sakatlik raporum var ve ağır özürlü işaretlenmiş annem müracat etse bakım maaşı alabilirmi cevap verirseniz sevinirm iyi günler.......

    YanıtlaSil
  134. Annem babam aynı evde bakıcıları ile birlikte yaşıyorlar.Babamın emekli maaşı 800 Tl cıvarında. annemın gözleri hiç görmüyor , böbrek yetmezliği var ve hareketleri kısıtlı Birinin yardımı olmadan evde ihtiyaçlarını karşılayamıyor..Babam kalp ameliyatı oldu, ayrıca stent takıldı , aynı zaman da anzaymer hastası.her ikiside 80 yaşındalar.Ben emekliyim evim ayrı bir yerde ,eşimde kanser tedavisi görüyor.Anneme ve babama bakmak üzere bir kadın tuttum.ayda 1200 TL ye bakıyorlar.Evin diğer giderlerini de ben ödüyorum.Çok zorlanıyorum.Annem ve babam için evde bakım maaşını nasıl alabiliriz? Her ikisi için maaş ödenir mi ??Maaşı ben alabilirmiyim ?

    YanıtlaSil
  135. mehmet yurdakul12 Eylül 2012 06:51

    selam cevaplar bu sayfada yayınlanmıyormu 1 hafta ince bir şey paylaşmıştım henüz okunmamış bile

    YanıtlaSil
  136. babama heyet tarafından %78 özürlü raporu verildi babam asgari üzcret maaş alıyo kendisine annem bakıyo hasta bakıcı maaşı baglatmamız mümkünmüdür ve ne yapmamız gereklidir... (acil cvp atarsanız sevinirim)

    YanıtlaSil
  137. slm annem 2010 yılında beyinden amaliyat oldu tümör kötü huylu cıktı ve rayoterapi ve kemoterapi görmeye başlaık tümör grede 4 cıkmıştı şu anda yürüyemiyor altını bezliyoruz babamla beraber aynı eyde kalıyorlar babamla benim evimin arasında 300 350 mt aramız var gündüzleyin eşim ihtiyaçlarını karşılıyor yemek temizlik vs gibi yardımcı oluyor bende geceleyin duruyorum maddiyen yardımcı olmaya çalışıyorum bende asgeri üçretle çalışıyorum anneme 4 ay önce bez raporu cıkardık devletten aylık 75tl alıyoruz ama biz aylık bunun 3 4 katı ücret ödüyoruz yani bez masrafımız bayagı oluyor babamın emekli maaşı var birde memlekette 270 tl kira geliri senede 600 tl dedemden kalan tarladan geliyor oturdugu evde kendinin bende asgeri ücretle çalışıyorum benimde evim kendimin birde üstüme araba var kredi cekip araba aldım devamlı hastanelere gidiyoruz araba olmadan zor oluyor biz de bu yardımdan yararlana bilirmiz teşekkürler...

    YanıtlaSil
  138. daha cevabımı alamadım sayın editör kaç gün oldu

    YanıtlaSil
  139. MERHABA BENIM ZİHİNSEL ÖZÜRLÜ ABİM VAR ANNEM BABAM ÖLÜ IKI KARDESISIZ BASKA KARDES YOK BI BEN VARIM BUTUN BAKIMLARINI BEN YAPIYORUM SUANDA 57 YASINDA DISARI CIKIP GEZDIREMIYORUM SEKER VE TANSIYON HASTASI BANYOSUNU BEN YAPTIRIYORUM BEN GIYDIRIYORUM YEMEGINİ KENDI YIYOR KULAKLARI DUYMUYOR 5 YASINDAKI COCUGUN ZEKASI ACIKTIGI ZAMAN AGLIYOR DERDINI ANLATAMIYOR BEN SUAN 50 YASINDAYIM EVLIYIM 2 KIZIM VAR KENDIME AIT EVIM YOK ESIMIN VAR ANNEMIN BABAMIN MAASI BAGLANDI 1.160 TL GELIRI VAR 14 YILDIR BEN BAKIYORUM EVDE BAKIM PARASI ALABILIRMIYIM YARDIMCI OLURMUSUNUZ TEŞEKKÜR EDERIM BİLGİ VERIRSENIZ SEVİNİRİM. İYİ CALIŞMALAR
    hala cvp gelmedıı ??????????

    YanıtlaSil
  140. ben ortapedik engelliyim %56 raporum var agır özürlü yazıyor evliyim sağ elim bilekten yok 2022 3 ay da bir maaş alıyorum babamla kalıyorum babam emekli evde 6 kişi kalıyoruz ben de bakım parası ala bilirmiyim saygılar

    YanıtlaSil
  141. ben 21 yaşındayım annemle neneme bakıyorum.annemde kalp yetmezliği,sara hastalığı,anksiyete bozukluğu,astım,hiper tansiyon var nenemde de kemik erimesi,kalp,tansiyon,anksiyete bozukluğu var dışardaki işlerini karşılayamıyor ilaçlarını ben gidip alıyorum ikiside evde ihtiyaçlarını karşılayabiliyor nenem eşinden kalan 750 tl maaşı alıyor babam 900 tl maaş alıyor evde 6 kişi yaşıyoruz kardeşim okuyor,oturduğumuz ev bizim bakım maaşı alabilirmiyim?

    YanıtlaSil
  142. merhabalar benim bir kızım var 29 aylık hidro safari sağ tarafı felc fizyo terapi görüyor kulak her ay takipde göz lük kulanıyor noroloji takipde profların fiatları mağlum 6 aylık doğdu 860 krm 3 ay kuvezde yattı ve aylık ve bir daire parası yetik helali hoş olsun vakat yedişemiyoruz 100 .40 engeli raporu var fizyoterapi görüyor biz bu bakım parasını kızımın bir nepsede tedavisi kulanmak istiyoruz vakat kızıma bu maaş bağlanırmı 2 ay önçe beyin emarı cektik beynin iki bölgesi hasar görmüş konuşma merkezinden toz konduramıyoruz vakat hayatın gercekleri bunlar bilgi almak istiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz teşekkürler

    YanıtlaSil
  143. iyi günler ben ortapedik %56 engelliyim sağ elim bilek den yok 2022 maas alıyorum.evliyim babamla birlikte kalıyorum evde 6 kişiyiz babam emekli 1150 maası var babamın bende evde bakım maaşı alabilirmiyim saygılarımla

    YanıtlaSil
  144. benim baba 62 yasında baypas oldu kalp ameliyatı yani evde 3 kişi kalıyorlar geliri babamın bakur emeklısı 540 var bakım aylı alabılırmı ki kalp hastaların raporları kacta kac veriliyorkı bılen varmı şimdiden teşekürler

    YanıtlaSil
  145. merhaba babam özürlü annem bakıyor evde 6 kişiler babam emekli maaşı alıyor870 tl evde sadece kardeşim calışıyor asgari ücretle annemin aldıgı bakım parasını dahil ediptemi bölecez 6 tıya mailime gönderirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  146. Hasan Karapınar20 Eylül 2012 05:08

    İyi günler; benim babam 87 yaşında ve şeker, tansiyon hastası. alzaymır başlangıcı tesbit edildi. Altına büyükabdesini kaçırıyor farkına varmıyor. Fakat evde kendi yemeğini yiyebiliyor, yavaş ve zor olsada evd yürüyebiliyor.Kendisinin oğlundan dolayı 400 tl, eşinin 400 tl maaşı var. Bir de kız kardeşim var. Başkasının evlatlığı olduğundan ondan 850 tl maaş alıyor. Kız kardeşimin nufus kaydı başka ilde, ikametide başka ilde gözüküyo(Seçim kağıtları başka il ikametine gelmişti) ama babamlarla duruyor. Acaba evde bakım ücreti alabilirmiyiz. teşekkürler. gsm:5399205725

    YanıtlaSil
  147. Merhaba benim babam 56 yaşında şekerden dolayı gözleri görmüyor kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyor evden kendi başına dışarı çıkamıyor altına yapıyor annem ve ben ilgileniyorum ayrıca epilepsi hastası ve psikiyatri hastası kendi evimizde oturuyoruz babamın emekli maaşı ile geçiniyoruz bakım parası alırmıyız size danışmak istedim cevaplarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  148. evde 4 kişi yaşıyoruz muğla üniverstesinde okuyan kardeşim var

    YanıtlaSil
  149. merhaba hasta ve yatalak olan anneme eşim bakıcı olmak üzere aralık ayında maaş baglandı ve ardından ben işe girdim toplam gelir olması gereken sınırı geçti ama biz annemin malum giderleri sebebiyle sekiz ay çektik son iki aydır da çekmiyoruz bu yüzden bir sorun yaşarmıyız ve şimdide babam bakıcı olmak istiyor nasıl bir yol takip etmeliyiz? teşekkürler...

    YanıtlaSil
  150. mehmet yurdakul22 Eylül 2012 20:41

    ziraat bankasının yıllık hesaplarınımı kontrol ediyorunuz 20 gün önce yazdım daha okuyacaksınız ayıp yaaa:((

    YanıtlaSil
  151. kayınvalidemize bakıyoruz % 94 özürlü raporu var kayın pederden kalan emekli maaşı var 900 ben askari üçretle çalışıyorum toplam evde 5 kişiyiz bu hizmetten yararlana bilir miyiz KİŞİ BAŞINA DÜŞEN GELİRİN DEĞİŞTİĞİNİ SÖYLÜYORLAR BU DOĞRUMU NE KADAR OLDUĞU HAKKINDA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM

    YanıtlaSil
  152. evrakları hazırlayıp verdikten sonra sonuç ne kadar zamanda belli oluyor ? teşekkürler.

    YanıtlaSil
  153. ishak sandıkçı25 Eylül 2012 05:50

    Merhaba.Ben devlet memuruyum.Büyük oğlum 16 yaşında doğuştan özürlü.%98 ağır özürlü raporu var.16 yıldır hiçbir özel haktan yararlanamıyoruz.Bakım ücreti alabilirmiyiz.

    YanıtlaSil
  154. Merhaba.. Babam 76 yaşında kanser tedavisi görüyoruz %80 raporu var Ssk dan emekli 870TL maaş alıyor ben çalışmıyorum ve babama bakıyorum bakım ücreti için başvuru yaptım.. bakım ücreti alabilirmiyim ?

    YanıtlaSil
  155. Merhaba eşimde kronik şizofreni var,memuriyetten adi maluliyet alarak emekli oldu,maaşı ise 970 tl,mahkeme kararı ile vesayetini aldım.ben çalışmıyorum eşime bakıyorum.2.oğlum var,evde 4 kişiyiz eşim emekli olduğunda onun üstünden dükkan açmıştım,para olmadığı için kapatmama rağmen kapanış yapamadım.şu an başvursam evde bakım ücreti alabilirmiyim lütfen beni bilgilendirirseniz sevinirim saygılar.

    YanıtlaSil
  156. merhaba biz bakım parası alıyoruz.evde 4 kişiyiz.babamın emekli maaşı 900 tl.kardeşimde staja gidiyor ordan 250 tl civari ücret alıyor.benim maasım en fazla ne kadar olmalı kesilmemisin için

    YanıtlaSil
  157. benim 14 yaşında9yıldır astımı 2yıldır sakroliği var. ikisindende raporu var kızım ben olmadan yemeğini.bulaşığını vb.yapamıyor çünkü deterjana.akarlara.toza.vb.karşı alerjisi var.çok iyi bakılması gerek.gıdasından yattığı odaya kadar.ama benimde imkanım yok eşimin maaşı 1400 alıyor ev benim 4tane çocuk okutuyorum.acaba ben veya kızım bakım parası alabilirmiyiz nereye başvurabiliriz teşekürler

    YanıtlaSil
  158. ssklı olarak calışmaktayım annem felc gecirdi kendisi emekli sandıgından emekli şuan bakıma muhtac hasta bakım parası alabilirmiyim teşekürler

    YanıtlaSil
  159. bundan 10 ay önce %94 yani ağır özürlü kzım için bakım aylığına başvurduk. derken dosya filan beklerken eve bir heyet geldi bizim belli bir maaşıımız yok geçimimizi babamız aylık 400 verirse 400 500 verirse500 alıyorum. daha fazla hiç almadım zaten maaaş bordrom filan yok zor geçiniyorum. bana gelen mektupta ekonomik şartların uygun olmadığını itiraz edebileceğimi yazmışlar böyle bir saçmalık olabilirmi acaba yorum bekliyorum.

    YanıtlaSil
  160. ARKADAŞLAR BENİM de bir sorunum var eşim gecen yıl kanser oldu allahıma çok şükür tedavisi iyi gidiyor eşime devlet hastanesi %82 agır özürlü raporu verdi ve eşime bakıcı maaşı baglandı ve 2022 özürlü maaşı bagıandı bende %87 agır özürlüyüm bende 2022 özürlü maaşı alıyorum biliyorsunuz kanser tedavisi maddi ve manevi insanı çökertiyor bende bakıcı maaşı baglatmak istedim bana olmaz baglayamayız dediler neden didim eşin bakıcı maaşı ve 2022 özürlü maaşı ve sen de özürlü maaşı alıyorsun baglanmaz sana bakıcı maaşı didiler eşimin raporu 2 yıl sonra bitiyor inanın bu hastalıgı allah düşmanımın başına vermesin arkadaşlar benim 13 yaşında 8 sınıfa giden kızım 8 yaşında oglum ve 13 aylık bir kızım var ve evim kira başka bize maddi yardım yapacak kimse yok biz bakıcı ve özürlü maaşları ile eşimin tedavisini yaptırıyoruz her 18 güde kemo terapi alıyor ve izmire gidiyoruz bunlar hep masrar demek istedigim benim bu bakıcı maaşını baglatma hakım varmı lütfen acele cevap

    YanıtlaSil
  161. armağan süzer2 Ekim 2012 01:47

    iyi günler.
    babamın %60 özürlü raporu var maaşı 1750 lira yardım ala bilirmiyiz..aile 4 kişi ve ben babama bakıyorum perkinson ve demens hastası maaş alabilirmiyim.alamazsam kurumu mahkemeye vererek alabilme hakkım olurmu? çünkü 48 yaşındayım ve emekli olabilmem için 6 yıl ssk yatırmama gerek..benim bir gelirim yok..

    YanıtlaSil
  162. Devlet memuruyum eşim çalışmıyor.oğlum %79 özürlü.2000 tl gelir var.
    Bakım ücreti albilirmiyim

    YanıtlaSil
  163. Annem %87 Ağır Özürlü. Raporu 1 hafta önce aldık. Babamın 1000 TL gibi emekli maaşı var. Evde Annem babam ve teyzemin çalışmayan sigortasız yetişkin bir oğlu ikamet ediyor. Kan bağı olan bakıcımızıda ayarlayıp bizim eve ikametini alıp başvurmayı düşünüyoruz. İlgili kurum kişi başı hesabı yaparken annem ve babamımı hesap eder, yoksa bakıcınında ikametini aldıktan sonra başvuracağımız için 4 kişi üzerindenmi hesap ederek maaş alıp almayacağımıza karar verir? Sonuç olarak anneme maaş bağlanırmı? İlginize şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  164. benim babamda kalp ameliyatı oldu şimdide kalın bağırsak kanseri ama yatalak değil kendi işlerini kendisi halledebiliyor ewde 6 kişiyiz 2 kişi çalışıyor toplam aylık gelirimiz 2.700 bakım aylığı alabilirmiyiz?

    YanıtlaSil
  165. merhaba halam var.üç ayda özürlü maaşı alıyor.yüzde seksen beş özürlü raporu var.fakat raporda hayır yazdılar.bu raporda evet yazısı olsaydı.evde bakım parası alabilirmiyim?

    YanıtlaSil
  166. kadriye o diyr cevap alamadım

    YanıtlaSil
  167. bu kadar niçin beklettiniz

    YanıtlaSil
  168. kadriye o cevap bekliyooooo

    YanıtlaSil
  169. ben 80 yaşındaki anneme kendi evimde bakıyorum babamdan dul maaşı alıyor eşim emekli bin tl maaş alıyor evde annem ile birlikte 4 kişi yaşıyoruz annem kalp ve parkinson hastası bakım parası alabilirmiyim

    YanıtlaSil
  170. merhaba ben anneme evde bakim magasi icin basvurdum ve eve memeurlar geldi evde 5 kisiyiz aylik gelirimiz 2.330 tl acaba aylik baglanirmi cevebinizi bekliyorum simdiden tesekurler

    YanıtlaSil
  171. merhaba ben anaeme evde bakim magasi icin basvurdum %94 raporu var evde 5 kisiyiz aylik gelirimiz 2330 tl ev kendimizin 5 kisiden ikisi cocuk okuyolar acaba aylik baglanirmi simdiden tesekürler

    YanıtlaSil
  172. kızım 4 yaşında yüzde 81 ağır özürlü bakım ücreti alabilirmiyim teşekürler

    YanıtlaSil
  173. merhaba benim kardeşim askerde kalp ameliyatı geçirdi ve şuan 25 yaşında hiç bir güvencesi yok geçen gün uykuda felç geçirmiş ve soltarafı tutmuyor tam anlamıyla çalışmıyor sol tarafı annem bakıyor şuanda kardeşime aylık baglanırmı ve annem bakım parası alabilirmi ilginiz için tşk ederim.

    YanıtlaSil
  174. iyigünler benim annem 2 senedir unutkanlık vardı doktora götürdüm mr cektirdim doktor ileri düzeyde alzhemir teşhisi koydu. Eşim devamlı başında duruyor ben asgari ücretle calışmaktayım. Annem için bakım parası alabilirmiyim ve alabilirsen nasıl bir yol izlemem gerekli. Bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  175. merhaba evliyim kiradayım eşim asğari üçret alıyor bir çocuğum var hiç bir yerden gelirim yok 2022 maşı bağlanırmı
    ?

    YanıtlaSil
  176. 81 yaşında annem var ağır özürlü raporu var 2070 tl gelirimiz var 5 kişiyiz ama oğlum şu an askerde 3 ay sonra gelecek küçük oğlumun üniversite bursu var 260 tl oda gelir olarak sayılırmı.. bakım ücreti için başvurabilirmiyiz teşekkürler..

    YanıtlaSil
  177. ahmet gülmüş20 Ekim 2012 15:48

    selam hocam benim oğlum kan hastası eşimin belli bir geliri yok yeşil kartlıyız oğlumun masraflarına yetişemiyoruz ev de bakım parası yazılsam alabilirmiyiz teşekurler.
    Hemen başvuru yapınız. Oğlunuza ağır özürlü raporu verilirse alabilirsiniz. Oğlunuzun hastalığını doktor tanıdığınız varsa sorun bu rapor verilip verilmediğini öğrenin.Veriliyorsa alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  178. merhaba dedemin 1 gözü hiç yok diğer gözü %90 göremiyor ananem bakıyor emekli maaşı var dedemin ananem bakım parası alabilir mi

    YanıtlaSil
  179. orhan süner28 Ekim 2012 12:47

    benim dedem 83 yasinda % 96 raporu olmasina ragmen k.maras sosyal hizmetler kurumuna muracat edilmis uzerinden 3 ay gecmesine ragmen sonuc alinamamistir ve ailemin hic bir ayligida söz konusuda degildir .bu konuyla ilgili kisi ve kurumlardan yardiminizi bekliyoruz

    YanıtlaSil
  180. iyi günler benim dedem 5-6 sene önce beyin kanaması geçirdi sağ tarafı felçli yatıyor ona ananem bakıyor bir tek dedemin aldığı 500 liralık bir maaşı var onlara bakacak bir oğulları da yok başvursa bakım parası alabilir mi

    YanıtlaSil
  181. ibrahim kaplan31 Ekim 2012 06:37

    iyi günler annem veailem toplam 6 kişi aynı evde yaşıyoruz annem babamın maaşını alıyor üç ayda bir 2760 tl eşim çalışıyor bende çalışıyorum ikimizin maaşı toplam aylık 1460 tl anemin şeker hiper tansiyon ve kemik erimesi raporları var gözleri az görüyor bastonla yürüyor 1940 doğumlu eşim yada ben işten çıkıp evde ona bakmak istiyoruz benim ssk günüm doldu ben işten çıkıp anneme bakma maaşı alabilirmiyim ayrıca bu 3 raporu bakıma muhtaç olduğuna yetermi saygılarımla yol gösterirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  182. kayınvadem her iki bacağındada yürüyemez durumda ameliyat oldu fayda etmedi kadın hastalıklarında rahatsız artı tansiyon sorunu var bunları raporlamamı gerekiyor kayımbabam asgari ücretle emekli ben bakıyorum bakım parasını alabilirmiyim

    YanıtlaSil
  183. selam hocam.benim 8 yaşında bir oglum var.yüzde 90 agır özürlü raporum var.3 senedir ogluma bakmakla yukumlu olan eşim adına evde bakım ücreti alıyorduk.eşim bır surucukursunda ılkyardım ögretmenı,17 senelık hızmetı var.başlangıçtan beri kendımın ve eşimin aylık beyanında bulundum,eşim ders ucretı aldıgı ıçın 2 ayda bır gunde 3 saat olmak uzere 4 gun derse gıdıyor ve 180-200 tl gıbı bır ucret alıyor.sırf sıgortası ıçın devam edıyor.sıgortasıda aylık 5-7 gun odenıyor.01.111.2012 tarıhınde evraklarımı goturdugumde sızın eşınız sıgortalı sıze bakım parası veremeyız dedıler.bende simdiye kadar sıze her 6 ayda bır maaş çizelgesı goturdum ,neden şimdiye kadar boyle bır karar vardıdaodeme yaptınız dıye sordum.gözden kaçmıştır dediler.ya eşiniz hiç sigortalı olmayacak yada dosyanızı ıptal ederız dıyorlar.BANA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVINIRIM.

    YanıtlaSil
  184. bizim evde dedem özürlü maaşı alıyor ancak anneanneminde kimsesi olmadığı için bizde kalıyor oda ağır özürlü raporu aldı evde toplamda 7 kişi oluyoruz bende başka şehirde öğrenciyim annem her ikisinden de özürlü aylığı alabilirmi birde evde büyük baş hayvan geliri nasıl hesaplanıyor bilgilendirirseniz sevinirim. çok teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
  185. ancak dedeminde emeklisi var anneanneminde dedem net 619.00 tl anneannem net 423.00 tl alıyor evdede babamın üzerine kayıtlı yaklaşık 12 13 büyük baş hayvan ve dedeminde yaklaşık 86 dönüm kurak arazisi var

    YanıtlaSil
  186. merhaba,benim babam 85 yaşında arka arkaya fıtık sonra kalçasını kırdı protez takıldı sonrada bye pass oldu 3 damarı değişti.bakımını ben yapıyorum.5 kişi sayısı var evde.babam emekli aylığ alıyor eşim kışın çalışmıyor yazın turizmci.toplam geliri böldüğümüzde kişi başı 340 tl düşüyor.başvuracağım ama ağır özürlü derken anlamadım dışarı çıkamıyor sadece 2 adım tuvalete benim yardımımla gidiyor önüne yemeğini getiriyorum yıkamasını yapıyorum benim bakımıma muhtaç ben çalışamıyorum 2 çocuğumda okuyor..alabilirmiyim başvurursam çok sıkıntıdayız..cevap verirseniz sevinirim saygılar sunarım.

    YanıtlaSil
  187. geldimi acaba yorumum emin olamadım

    YanıtlaSil
  188. selamlar
    Annem multimiyolom hastasi ve kemoterapi goruyor.
    Babamla ikisi yasiyor ve babam 750 tl emekli maasi aliyor.
    Kemiklerinde hastaliktan dolayi kirilmalar meydana geldigindwn yardim olmadan
    hicbir isini goremiyor. Muracaat durumunda babama maas baglanirmi

    YanıtlaSil
  189. annem 52 yaşında ve kanser hastası şu anda kemoterapi tedavisi alıyor ayrıca malülen emeklilik için basvurumuz kabul edılmiş olup baglanacak aylık tutar 795.00 tl olup hastanın kendisi, oğlu, gelini ve tek torunu ile ikamet etmektdir aile de baska maaş alan yoktur basvurmamız durumunda anneme de bakım maaşı baglanır mı şimdiden tşk ederim

    YanıtlaSil
  190. mrb benim babam akciğer kanseri 4 yıldır tedvi görüyor nnem koa hastası ikiside emekli fakat ben bakıyorum ihtiyaçlarını ben başvurduğumda bakıcı parası veya sigortam yatırılabilinirmi çalışamıyorum çünkü ilgilenecek kimseleri olmadığından

    YanıtlaSil
  191. annem 75 babam 77 yaşında.babam yüksek tansiyon hastası.annem zehirli troit hastası.doktor tedavi olmazsa troit patlaması olur dedi fakat annem günlük ihtiyaçlarını bile yapamıyo yemek yapmıyo,eve bakmıyo,günlük ve kişisel temizliğini yapmıyo.bulduğu herşeyi eve getiriyo ve eve ihtiyaç diye alınan herşeyi dağıtıyo.gece 2-3 gibi kalkıyo sokaklarda geziyo ve akşam yatana kadar gücünün yettiği yere kadar sürekli yürüyo.yürümek istediğinde yağmur yağması yada gece olması engel değil annem içi, dolayısıyla ilaç tedavisini ve yapması gereken perhizi yapamıyo.babam ilacını içirmek istese kendisini öldürmek istediğini düşünüp ilacı dilinin altında tutup içmiyo.doktor troitden dolayı hormonlarının fazla olduğunu söyledi.aynı zamanda bazı düşüncesizce yaptığı hareketler bütün köye zarar veriyo ikisininde bakıma ihtiyacı var.babamın aylığı 800 tl.bu durumda bakım yardımı alabilirmiyim.

    YanıtlaSil
  192. babam 77 yaşında 800 tl emekli maaşı var yüksek tansiyon hastası.annem zehirli troit hastası ve davranış bozuklukları var şöyleki: gece gündüz,yağmur fırtına demeden sürekli yürüyo.gezdiği yerlerde sahipli sahipsiz ne bulursa eve getiriyo.evde ihtiyaç olan her şeyide sokakta dağıtıyo.kişisel ve genel ihtiyaçların hiçbirini yapamıyo ilaç tedavisiyle sakinleştirilmesi gerekiyo ama ilacını bile içemiyo.ben evliyim annemlerden başka bir ilçede oturuyorum.eşim işsiz iki çocuk okutuyorum.annemlerin yanına taşınıp onlara bakmak istiyorum.evde bakım ücreti alabilirmiyim.

    YanıtlaSil
  193. merhaba benim ablam özürlü bakım parası alıyor ama 2 aydır yatmıyor nedeni nedir öğrenebilirmiyim acaba?

    YanıtlaSil
  194. Iyı akşamlar .
    Hasta yalnız yaşamakta ve 750 lira emekli maaşı almaktadır.yatılı bakıcı tutulduğunda(maaşlı) BAKIM parası alınabılır mı

    YanıtlaSil
  195. merhaba kayınpederim şizofren hastası ona kayınpederimin annesi bakıyor ama ikisininde emekli maaşı var babaanemiz bakım ücreti alabilirmi

    YanıtlaSil
  196. iyi günler bi konuda yardımızı istiyorum babamızın felç geçirmesi sonucu evde bakım aylığı bağlanması için başvurduk ilk verilen raporda % 71 engelli ve 6 ay süreliydi babamız 82 yaşında 6 ay içinde evde bakım aylığını aldık ve bir sonraki raporda % 76 engelli fakat ağır özürlüye HAYIR ibaresi yazıldığı için maaş bağlanmadı b.evler il sağlık müdürlüğüne gittik ve itiraz ettik bunun sonuçunda ist . şişli etfal hastanesi yönlendirildik 2,5 -3 ay gibi bi sürede burdan sağlık raporumuz evimize gönderildi 3. sağlık raporunda da %96ENGELLİ fakat AĞIR ÖZÜRLÜ İBARESİNE TEKRAR HAYIR yazıldığı için maaş bağlanamıyor şuanda ne yapmamız gerekiyor tekrar mı itiraz etmeliyiz %96 engelli rapor verilen 82 yaşındaki adama sen sağlamsın mı diyolar? % 96 engelli raporu almamıZ YETERLİ DEĞİLMİŞ .. YARDIMCI OLUP YÖNLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  197. benim babam gözü görmüyor kulagı duymuyor %96 raporlu ev eşim ben annem babam yasıyoruz babamın emeklı magası 1000 bende askeri ücret alıyorum bu evrakların hepsınıı yaptım 2 ay önce verdım ama bir sonuç gelmedi nerden ögrenecegız cıktıgını veye cıkmadıgını bana yardımcı olurmusunuz tesekkurler

    YanıtlaSil
  198. hasan yıldıray26 Kasım 2012 09:45

    benim yüzde 95 özürlü oglum var yeşil kartlıyız 2,5 yaşın da 2022 maaşı ve evde bakım aylıgı alabilirmiyiz 18 yaşaltı 2022 maaşı nekadardır bilgilendirirseniz tşkler

    YanıtlaSil
  199. hasan yıldıray26 Kasım 2012 09:57

    yüzde 95 raporlu çocugumuzun agır özürlü kısmın da hayır yazıyo hayatı boyu sürekli yazıyo yeşil kartlıyız 2022 ve evde bakım alabilirmiyiz

    YanıtlaSil